Efter utlåtanderundan har domkapitelt föreslagit för kyrkostyrelsen att Pedersöre, Esse och Purmo bildar en ny församling från och med 1.1.2020. Det slutliga beslutet från kyrkostyrelsen kommer i augusti månad.
  • Fusionen går vidare

21.5.2019 19.01

• Domkapitlet föreslår att Esse, Purmo och Pedersöre församlingar bildar en gemensam församling från 1.1.2020

11.4.2019 14.39

Domkapitlet har vid sitt sammanträde den 11 april tagit ett initiativ till ändring av församlingsindelningen i Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet så att Esse, Purmo och Pedersöre församlingar bildar en svenskspråkig församling från 1.1.2020. Domkapitlet begär in utlåtandet från berörda församlingar samt gemensamma kyrkofullmäktige.
  • Församlingsfusion

25.1.2019 12.59

Utredningsman Bengt Klemets har lämnat in sin utredning till domkapitlet. I utredningen föreslår han att alla fyra svenska församlingar i nejden går ihop till en stor församling. Detta skulle enligt honom ge de största ekonomiska vinsterna.
  • Diskussionen fortsätter

16.5.2018 10.04

Diskussionerna kring en eventuell samgång mellan församlingarna i Pedersörenejdens kyrkliga samfällighet fortsätter. De två alternativen som är aktuella är en samgång mellan Pedersöre, Esse och Purmo eller mellan Jakobstad, Pedersöre, Esse och Purmo.