Webbkyrkan

Du kan lyssna till gudstjänster från Purmo kyrka genom att klicka här. Du behöver ha ett lämpligt insticksprogram nedladdat till din dator, t.ex. WinAmp eller Windows Media Player.

För det mesta hålls gudstjänsterna kl. 10 på söndagar, men tiden kan variera. Se länkarna nedan eller Evenemangssidan för att hitta aktuella tider.

Man kan endast lyssna i realtid, gudstjänsterna bandas inte.

Fördjupa din tro

Vad innebär det att vara kristen? Vad går den kristna tron ut på?

Några svar på de här frågorna kan du få via länkarna här under. Genom att delta i gudstjänster och samlingar får du höra det kristna budskapet och lära dig mera om den kristna tron. Du är alltid välkommen att vända dig till församlingens anställda om du har frågor om tron och det kristna livet!

På internet finns mängder med information om kristen tro. Några av länkarna nedan går till webbsidor som kan ge svar på frågor och ge möjligheter till fördjupning i den kristna tron.

Påsken

Påsken firar vi till minne av Jesu uppståndelse.

Påsken är hela kyrkoåret höjdpunkt. Jesu uppståndelse betyder för de kristna att mänskligheten befriats från slaveriet under synden och från döden.

Påsken är den äldsta av de kyrkliga helgerna. De tidigaste uppgifterna om påskfirande härstammar från 100-talet. Då infördes den årliga påskfesten vid sidan av den fest som firades en gång i veckan, på söndagen. I början firades Kristi död och uppståndelse som en fest, påsken.

Stilla veckans fredag har varit fastedag åtminstone från och med 200-talet. Traditionen att långfredagen firats till minne av Kristi dödsdag har uppstått på 300-talet, antagligen i Jerusalem.

Påsktiden är indelad i tre skeden:

• förberedelserna (fastan)
  • själva festen, och
  • högtiden, som varar fram till pingsten.

Korset och uppståndelsen, lidandet och glädjen är kärnan i påskens tudelade budskap.